Biografie algemeen.


Eddy Lamerichs stond vanaf zijn 5-de tot zijn 12-de levensjaar regelmatig als kindervedette op de planken in de shows van o.m. Kees Brug, Tony Bell, de Strangers, en Bobbejaan Schoepen.

Hij volgde zang- en muziekles bij Pol Loos, samen met o.a. Nicole Josy.

Nam in die periode 3 plaatjes op:

De soldaatjes defileren / Wie zal dat geloven?
Kom terug lieve mammie / Musje Pip en Kwak
M'n vader is een cowboy / M'n pappie heeft een auto.
(Deze laatste opname werd geproduceerd door Johnny Hoes)

Op zijn 12-de, toen de stemverandering kwam, verdween Eddy een paar jaar van het podium, maar volgde verder privé zang-, muziek-, en pianoles.
AUGUSTUS 1967 ... DE GEBOORTE VAN
" EDDY ROMY "


Na zijn stemwisseling voelde Eddy de showmicrobe opnieuw kriebelen en op vraag van zijn toenmalige pianoleraar zong hij op een "bonte avond" in de parochiezaal te Herent, fragmenten uit MARY POPPINS en THE SOUND OF MUSIC.

Het succes die avond was de definitieve start...

De eerste plaatopname die Eddy als EDDY ROMY opnam was
KUS ME / MINI-MINI

De eerste bal-optredens volgden spoedig toen hij optrok met de Leuvense formatie THE TOP SONGS.
Life optredens

Reeds van in het begin viel Eddy Romy op door zijn life-optredens die steeds een speciaal tintje hadden, net iets anders dan toenmalige collega's.

Om dat te bereiken had hij al spoedig begrepen dat een eigen orkest onontbeerlijk was.

Op 25 augustus '68 ging dan ook de première door van EDDY ROMY en het EDDY ROMY KWINTET.

Met zijn eigen orkest deed hij honderden bal-optredens. Tevens traden zij ook nog op als begeleidingsgroep bij talrijke vedetten-parade's en zangwedstrijden, waar Eddy dan de presentatie voor zijn rekening nam.

Eddy schreef alle arrangementen, ook toen er in 1975 gestart werd met de EDDY ROMY SHOW.
Op 14/03/1981 werd het E.R.Kwintet ontbonden.
Acteur
Door het vele werk met zijn muzikale showcarrière, kon Eddy na zijn toneelstudies, zich de eerste 30 jaar niet verder toeleggen op acteren.
Nochtans was dat één van zijn grootste dromen !

Hij was dan ook heel blij toen hij, via Ronny Waterschoot en een auditie (in 1999) bij het toenmalige "studio Amusement", verschillende gastrollen kreeg in Vlaamse series.


Zo zagen we hem o.m. in FAMILIE, WITTEKERKE, NONKEL JEF, VERSCHOTEN & ZOON, SPOED,  DE WET VOLGENS MILO, SARA, KINDEREN VAN DE WINDT, THUIS, S.O.S.112, e.a.In december 2003 debuteerde hij als gastacteur in het Echt Antwaarps Teater met de productie : En toen was er kalkoen. Later volgden : Mijn broer is nen BV (2004), De Leraars Slagen Terug (2005), Zot zijn doet niet zeer ! (2006), Wat doen we met Bompa (2007). Mijne schoonzoon is nen Ollander ! (2008),  't Zwart Schaap (2008-2009) Show in den Bungalow (2009 = 4 voorstellingen (stand-in), De Pipo's (2010), De Mon komt uit 't Prison (2012), Daar komen vodden van (2015), We zijn gezien in kamer 13 ! (2016), Twee Broers en nen Halve (2017), Een Surpries in mijn Valies ! (2018)

- In totaal 376 voorstellingen in het E.A.T -

Voor meer info; zie "C.V. ACTEUR".


KINDERSHOWS
Nadat Eddy reeds een paar jaar als muzikale begeleider en assistent optrad in de Piet Perneel Kindershow, startte hij in 1976 met een eigen kinderprogramma dat als titel SPEL ZONDER GRENZEN meekreeg, naar het gelijknamige Eurovisie spelprogramma. Behendigheid, kwis, spel en show waren de ingrediënten.
EDDY ROMY SHOW
Hierin voelde Eddy zich het meest in zijn sas. Een totaalspektakel met zang, dans, muziek en humor. De show was een familieprogramma voor mensen van 7 tot 77 jaar.
De eerste E.R.Show ging door op 25 april 1975, en Eddy creëerde meer dan 20 verschillende shows. Alle arrangementen en parodies (vertalingen) op bekende songs schreef hij zelf. Tevens zijn ook de meeste sketches van zijn hand. RITA EVY geboren op 11/02/1959 als Rita Grossen, werd door E.R. ontdekt en opgeleid, en deze fantastische zangeres zal vanaf 1975 onafscheidelijk aan Eddy's zijde op het podium staan.
In 1981 stopte Eddy met zijn eigen orkest en de baloptredens, om zich volledig toe te leggen op showgebied.
Zodoende deed hij heel wat reeksoptredens voor verschillende firma's.

Hij stond ooit 6 maanden, 7 dagen op 7, op de planken in de Salamander te Buggenhout; iedere maand een nieuwe show waarvan de samenstelling en de regie in zijn handen lag. Ook in "OUD BELGIË" (Antwerpen) was hij een graaggeziene gast in shows met o.m. Will Ferdy, Jacky Lafon, Bob Benny, Samantha, Eddie De Latte, Gaston & Leo, e.v.a.

De inrichters die ook op organisatorisch vlak de touwtjes in Eddy's handen gaven, konden op beide oren slapen; bij Eddy liep alles gesmeerd want hij liet niets aan het toeval over.
Eigen organisatie "Een dag in het Hartje van Brabant"
"SHOW"... dat is het wat Eddy zo boeide, en aangezien de meeste showzalen (Ancienne-Belgique, de Salamanders enz...) hun deuren sloten was er een gat in de markt. In november 1984 ging Eddy dan ook van start met een eigen organisatie "Een dag in het hartje van Brabant", die tot april 1998 elke dinsdag, woensdag en donderdag (van maart tot juni, en van september tot december) groeperingen de kans gaf, om via een daguitstap in de namiddag de Eddy Romy Show mee te maken.
Het "Hartje" was een schot in de roos, (meer dan 850 voorstellingen) en werd een begrip in heel het Vlaamse verenigingsleven. Er kwamen zelfs geregeld Nederlandse groepen op bezoek. Elk seizoen (dus 2 x per jaar) schreef Eddy een volledig nieuwe showrevue. Buiten het vaste gezelschap (Eddy Romy, Rita Evy en Marcel), werd er soms ook beroep gedaan op gastvedetten, die volledig in de revue geïntegreerd werden en dus niet alleen maar "hun" ding deden, maar ook mee sketches speelden en thema's uitbeelden.
Zo waren o.m. NORMA HENDY, LOU MARCEL, TONIA, en wijlen (Tante) TERRY VAN GINDEREN meermaals van de partij.

Presentator
Eddy presenteerde vele modeshows, talentenjachten enz... Hij stond als presentator op de affiche in vele shows, o.a. Gaston & Leo, Will Ferdy enz... Hij presenteerde ook culturele evenementen: samen met EVA MARIA in Vorst-Nationaal, de show 1000 jaar Brussel, waarvoor hij ook arrangementen schreef (voor het grote orkest van Theo Mertens), en waarvan hij ook de regie deed. Dat deed hij ook in het Cultureel Centrum te Hasselt voor een groots spektakel ter gelegenheid van de onthulling van het monument ARMAND PREUD'HOMME.
Internationale optredens
Met zijn eigen orkest trad Eddy op in Nederland en Zwitserland. Als zanger-entertainer werkte hij in Arolsen (Duitsland) voor onze soldaatjes, in Oostenrijk, Spanje (3x) en Tenerife (6x), waar hij een internationaal programma bracht en samen op de affiche stond met Freddy Breck en Annie Anderson & Maurice Dean.

Promotie

  1. SINGELS : 27 Nederlandstalige + 1 Duitse (Sabina) Bekendste nummers: Sabina - Tomorrow is another day - Hallelujah
  2. HITS: eigenlijk maar 1 grote hit: Tomorrow is another day ('73 - '74)
  3. L.P.: 5 lp's + 1 sprookjes lp voor kinderen (Zweedse sprookjes).
  4. CASSETTES: 13 verschillende volumes EDDY ROMY & RITA EVY (meestal met liedjes en medleys uit de verschillende shows)
  5. FULL-CD: Rita Evy & Eddy Romy zingen (eigen versies van...) De Mooiste Kerstsongs !!!
  6. SINGEL-CD: als ED KROKET ter gelegenheid van "de week van de soep" -Ballekes in tomatensoep-
  7. RADIO-T.V.: Op dit gebied heeft Eddy weinig geluk gehad. De bekende "juiste man op de juiste plaats" werd nooit gevonden. Er waren wel wat radio interviews o.a. met Ro Burms, Micha Marah, Jos Baudewijn, en een paar tv.-optredens (Binnen en Buiten, Singe-Sange-Jo, Een lach en een traan , en nog een paar andere), maar daar bleef het bij. De grootste kans werd Eddy ontnomen toen hij in '75 in de toenmalige Canzonissima-ploeg plaats moest ruimen voor de "Lollipops".

Fanclub / Vriendenclub
Met meer dan 1000 leden heeft de FANCLUB 20 jaar bestaan (1967-1987). Gedurende al die tijd waren er heel wat activiteiten; reizen, voetbalwedstrijden, autozoektochten, kwissen, gezellig samenzijns, een zwemclubje enz... 20 jaar verscheen er ook om de 2 maanden (zonder 1 enkele onderbreking) een fanclubblad. Op 1/1/1988 startte in een nieuw concept de Eddy Romy VRIENDENCLUB.
Ditjes & Datjes

 

 

Erkenning... In januari 1993 ontving Eddy van SABAM, samen met een aantal andere collega's waaronder o.m. Jimmy Frey, Jacques Raymond, Bobbejaan, Conny Neefs, Jan Theys en Eddy Wally, een medaille voor zijn inzet voor de Vlaamse showbusiness !!!
Jubileum... In augustus 2007 was Eddy 40 jaar actief in de showbusiness. 40 jaren van hard werken, maar ook van voldoening en dankbaarheid voor een zeer gevarieerde en lonende showcarrière. Want alhoewel hij nooit de grote bekendheid kende, heeft hij steeds kunnen genieten van het applaus van een welvoldaan publiek. Nooit heeft Eddy enige steun van radio of tv. of één of andere manager gehad, maar toch stond hij al die jaren meermaals per week (soms dagelijks) ergens ten lande op de planken. Sinds Eddy 50 werd (in 2001 dus), besliste hij echter zelf om zijn prioriteiten te verleggen en het is vooral acteren wat hem nu echt gaat boeien. Vanaf 2003 is hij dan ook regelmatig gastacteur in één of andere productie van het Echt Antwaarps Teater. Ondertussen had op 18/11/2007 de laatste Eddy Romy Show plaats in Aartrijke. "Rustig nog wat acteerwerk en stress zoveel mogelijk vermijden", was nu Eddy's levensvisie maar, er komt nog wel een onverwacht staartje...

Lia Linda & Eddy Romy

Eddy had nooit gedacht dat het nog iemand zou lukken, maar de bekende vlaamse zangeres-fantaisiste Lia Linda is er dan toch in geslaagd om hem te overhalen om samen met haar een nieuw komisch showduo te vormen. Van 19/8/2010 tot 18/12/2011 waren zij dus in gans het land, her en der, te bewonderen in de Lia Linda Show. Alleen kreeg Eddy in 2012 zo'n drukke theaterkalender (en later ook een niet onaardige gastrol in de VRT soapserie "THUIS"), dat het onmogelijk was om zijn contract met Lia te verlengen.

JUBILEUM 50 jaar EDDY ROMY (1967-2017)

Op 17 augustus 2017 werd Eddy door het Leuvense stadsbestuur uitgenodigd voor een viering en receptie ter gelegenheid van zijn 50-jarige Showcarrière. In de mooie Gotische zaal van het oude stadhuis werd hij dan ook verrast met speeches door Herwig Beckers (schepencollege), François Dierickx (initiatiefnemer en webmaster van deze site), Rita Evy & Norma Hendy (ex-showcollega's), Sven De Ridder (Echt Antwaarps Teater), en Burgemeester Louis Tobback. Hij kreeg ook een beeldje van "Fonske", het symbool van Leuven. Met een komische noot bedankte Eddy alle 120 genodigden, en daarna volgde er een prachtige receptie met heel veel bier en lekkere broodjes. Velen zijn lang blijven "plakken" en napraten. Dank u Stad Leuven !

Voor een beknopt overzicht van 50 jaar Eddy Romy, klik HIER !

 

TONEELREGIE & ACTEUR

Sinds 2012 zijn dit inderdaad de enige 2 zaken waarmee Eddy zich nu, en in de toekomst, nog zal bezig houden ! Maar wees zeker dat dit met evenveel enthousiasme en beroepsernst zal zijn, zoals dat trouwens gedurende gans zijn carrière het geval was !